Maatregelen ivm beperken verspreiding Coronavirus

VLOEMANS CARE vzw

Thuiszorg & Persoonlijke Assistentie

Uw steun in het dagelijkse leven !

Maatregelen ivm beperken verspreiding van het Coronavirus - Covid-19

Ook in tijden van corona staan onze helpende handen bij Vloemans Care klaar om jou de met alle nodige zorg te omringen.


Wil je een bezoek brengen aan ons kantoor?

Zolang er coronamaatregelen van toepassing zijn zal ons kantoor beperkter toegankelijk zijn.

Om je bezoek aan ons kantoor in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, vragen wij je om vooraf een afspraak te plannen. Dit kan via 014/580158 of info[ad]vloemanscare.be.

 • Bij het betreden van het kantoor vragen we je handen te ontsmetten met de alcogel die we voorzien hebben.
 • Houdt minimaal 1,5 m afstand


Wat mag je van onze huishoudmedewerkers en assistenten verwachten?

Onze medewerkers zijn goed ge├»nformeerd en voeren hun werk uit met inachtneming van strenge hygi├źnemaatregelen. Zij volgen de afgesproken preventiemaatregelen nauwgezet op omdat jou gezondheid en die van onze medewerkers onze grootste prioriteit is. Ze beschikken over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen: zoals een mondmasker, wegwerphandschoenen, papieren zakdoeken, papieren handdoeken en alcogel.


Wat verwachten wij van jou?

 • Tewerkstelling bij gebruikers die symptomen van Covid-19 vertonen is niet toegelaten. Verwittig onmiddellijk de verantwoordelijke van Vloemans Care indien jij of iemand van je gezin symptomen van Covid-19 besmetting vertoont. (Verkoudheidsymptomen, hoesten, keelpijn, koorts, ...)
 • Zorg mee voor een veilige werkplek:
  • Was regelmatig je handen water en vloeibare zeep.
  • Voorzie ook voor onze medewerkers een mogelijkheid om de handen te wassen, een propere handdoek, een desinfecterend middel (bv javel 10x verdund met water)
  • Leef hoest- en niesetiquette na:
   • Bedek bij snuiten en niezen de neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de zakdoek nadien in de vuilnisbak. Als je geen zakdoek hebt, hoest of nies dan in je elleboog of voorarm (niet in je hand).
   • Was na hoesten of niezen je handen met water en vloeibare zeep. Gebruik papieren wegwerphanddoekjes of een schone handdoek om de handen te drogen.
   • Het regelmatig verluchten van de woning is zeer belangrijk. Zorg dat er maximaal verlucht wordt, indien mogelijk voor de medewerker bij u toekomt.
   • Houd voldoende afstand, blijf minstens op 1,5 m afstand waar het kan en vermijd handen geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet.
   • Sommige handelingen van onze persoonlijk assistenten kunnen niet zonder contact, volg in dit geval steeds de richtlijnen van onze medewerkers op. Onze persoonlijk assistenten zullen een mondmaskers dragen wanneer zij taken uitvoeren waarbij geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. (bijv. duwen van rolstoel, helpen bij de maaltijd, toiletbegeleiding, enz. )
   • Indien de woning het toelaat bevind je je in een aparte kamer dan waar er gewerkt wordt. Als dit onmogelijk is, volg je de algemene richtlijn om steeds 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
   • Indien je gebruik maakt van papieren dienstencheques worden deze op voorhand klaargelegd. Het is aan te bevelen om gebruik te maken van elektronische dienstencheques.   Voor al uw verdere vragen kan u ons steeds bereiken op ons vertrouwde telefoonnummer 014 58 01 58 en via e-mail aan info[ad]vloemanscare.be.


   Wij wensen u een goede gezondheid en stellen alles in het werk om zo goed mogelijk voor u te blijven zorgen.   Meer informatie over het corona virus kan u terugvinden op:

   https://www.info-coronavirus.be/nl/


   Met vriendelijke groeten,

   Brigitte Gers

   Passie voor Zorg !

   Contact:

   Vloemans Care vzw

   Schutterstraat 17 bus 1, 2370 Arendonk (B)


   T.:  ++32 (0)14 580158


   E.: info[ad]vloemanscare.be

   Vloemans Care copyright 2020